כמו בכל הליך רפואי, חשוב להתייעץ עם הרופא/ה המטפל/ת, להבין את כל הסיכונים ולוודא שאין מצבים רפואיים שמונעים את ביצוע הפרוצדורה. קיימים מצבים רפואיים מסוימים בהם הצרת קיבה אנדוסקופית אינה מומלצת או אסורה לחלוטין
מצבים בהם לא ניתן לבצע את ההליך:
- בעיות במערכת העיכול העליונה – הצרת קיבה אנדוסקופית אינה מתאימה למי שסבל מניתוחי קיבה קודמים, צלקות משמעותיות בקיבה, או מומים מולדים בדרכי העיכול.
- מחלות ודלקות בקיבה – כיבי קיבה פעילים, דלקת חריפה בקיבה (גסטריטיס) או מחלות מעי דלקתיות פעילות עלולים להקשות על החלמת הרקמה לאחר ההליך.
- הפרעות אכילה – מטופלים המאובחנים עם אנורקסיה נרבוזה, בולימיה, הפרעת אכילה בולמוסית (BED) או הפרעות אכילה אחרות אינם מועמדים מתאימים להליך, מאחר והוא אינו מהווה פתרון להתמודדות עם מצבים אלו.
- הריון – לא ניתן לבצע את ההליך במהלך הריון, ויש להמתין לאחר הלידה כדי לשקול התאמה.
- רקמה ממאירה – ההליך אינו מתאים במקרה של סרטן קיבה או גידולים ממאירים בדרכי העיכול
- מצבים רפואיים מורכבים – מחלות כרוניות חמורות כמו כשל לבבי בלתי יציב, הפרעות קרישה חמורות או מחלות כבד מתקדמות עשויות להוות התוויית נגד לביצוע ההליך
- חשוב לדעת: למרות שהצרת קיבה אנדוסקופית היא הליך בטוח יחסית, לא כל אדם מתאים לה. רופא מומחה יעריך את מצב המטופל, ההיסטוריה הרפואית שלו והמוכנות שלו לבצע שינוי באורח החיים, לפני ההחלטה על ביצוע הפרוצדורה.
סיכונים וסיבוכים פוטנציאליים
למרות שההליך בטוח בדרך כלל, הוא טומן בחובו כמה סיכונים.
עליך לדבר עם הרופא שלך ולהבין את כל הסיכונים לפני ביצוע ההליך.
בעוד רוב המטופלים משתחררים מבית החולים ביום ההליך, חלק עשויים להישאר בבית החולים או לחזור לבית החולים לקבלת סיוע בתסמינים הקשורים בהתאקלמות לשרוול. התסמינים מטופלים לרוב עם תרופות, אך ייתכן שתידרש התערבות רפואית. סיבוכים חמורים יותר דווחו, אם כי הם נדירים יחסית.
תופעות לוואי נפוצות אחרי ההליך
- בחילות והקאות
- כאבי בטן, עצירות ושלשולים
- צרבת
- דימום במערכת העיכול
- זיהום (נדיר)
- ירידה לא מספקת במשקל אם לא מקפידים על הנחיות לאחר ההליך